Når jeg kigger ud af mit vindue nu, er det primært frost og visne blade, der falder mig i øjnene. Sådan er det heldigvis ikke altid. For 3 år siden købte min mand og jeg en muremestervilla i et børnevenligt kvarter her i byen. Huset er et smukt rødstenshus fra 1924 med fyldningsdøre og en stor have. Åh ja, haven. Det er simpelthen den smukkeste have, du kan forestille dig, med rosenbede og gamle frugttræer. En rigtig lille oase midt i byen. Jeg har virkelig nydt haven hele sommeren, især fra vores nybyggede terrasse. Husets gamle terrasse var ved at falde fra hinanden, så vi startede ud med at renovere den. Og sammen med den terrassevarmer vi fik i indflyttergave af mine svigerforældre, har vi virkelig haft en dejlig sommer på den terrasse.

Terrassevarmer eller ej?

El varme på terrassen kan jo være nødvendigt, når man som os bord på de nordligste breddegradder, og lidt infrarød varme har bestemt gjort sommeraftnerne flere og behageligere. For ofte er man netop i gang med en gode samtale med naboen eller venneparret, når solen går ned og lidt el varme ville være på sin plads. Jeg har ofte syntes at infrarød varme ikke var lige så hygtigt som lanterner eller bål, men jeg må altså overgive mig og sige, at den el varme vi har fået fra en terrassevarmer virkelig har øget vores glæde ved haven. Den er simpelthen så nem at betjene og man kommer ikke til at lugte af røg som man gør ved et bål. Jeg længes tit tilbage til de sommeraftener nu i vinterens kolde og mørke måneder.