Der er mange måder at indtage tobak på, og to af de mest populære metoder er snus og cigaretter. Så hvad er forskellen på de to?

Snus er en type svensk røgfri tobak, der kommer i form af en lille pose, som placeres under overlæben. Den stammer fra Sverige i begyndelsen af 1800-tallet og er siden blevet mere og mere populær, især i de senere år.

Cigaretter er derimod sammenrullede stykker tobak, der er pakket ind i papir. De har eksisteret i meget længere tid end snus – det første registrerede tilfælde stammer fra det 15. århundredes Mexico – og er fortsat en af de mest almindelige måder at forbruge tobak på globalt set.

Så hvad er de de vigtigste forskelle mellem snus og cigaretter?

Når det kommer til sundhed, er der ingen tvivl om, at cigaretter er den mest skadelige løsning. Cigaretrøg indeholder over 7000 kemikalier, herunder 70 kendte kræftfremkaldende stoffer. Dette øger din risiko for at udvikle kræft samt andre luftvejssygdomme som bronkitis og emfysem.

Snus involverer derimod ikke afbrænding af tobaksblade. Det betyder, at der frigøres langt færre skadelige kemikalier i kroppen. Faktisk viste en undersøgelse foretaget af det svenske råd for vurdering af sundhedsteknologi, at snus var 95 % mindre skadeligt end cigaretter.

En anden vigtig forskel er, at cigaretter skal ryges, mens snus kan indtages uden forbrænding. Dette betyder, at der ikke er nogen passiv rygning fra snus, hvilket er et stort sundhedsproblem i forbindelse med cigaretter.

Endelig er cigaretter meget mere vanedannende end snus. Det skyldes, at cigaretter indeholder nikotin, som er et stærkt vanedannende stof. Snus indeholder også nikotin, men ikke i så store mængder. Det betyder, at det er lettere at holde op med at ryge snus end cigaretter.

Så snus er altså et langt sikrere og mindre skadeligt alternativ til cigaretter. Hvis du ønsker at holde op med at ryge, så kan det være en god mulighed for dig at skifte til snus. Du kan finde snus på https://nikopouches.dk/collections/lyft.