Danmark er det lykkeligste land i verden, ifølge en rapport fra FN fra 2018. Med det in mente er det ikke overraskende, at flere og flere mennesker overvejer at gå i skole i dette smukke land. Hvis du overvejer at pakke dine ting og tage til Danmark for at studere, er her, hvad du skal vide

Oversigt over uddannelsessystemet

Danmark har et omfattende offentligt uddannelsessystem, herunder et omfattende førskolesystem, grundskole- og ungdomsuddannelser samt videregående institutioner, herunder universiteter, handelsskoler, tekniske skoler og erhvervsakademier. Uddannelse er gratis på alle niveauer, og der er ingen studieafgifter for internationale studerende. Derudover kan studerende være berettiget til stipendier eller lån fra den danske stat til at hjælpe med leveomkostningerne under studierne. Jeg kan selv anbefale brandbjerg højskole.

Klassestruktur

De fleste klasser på danske universiteter er små og interaktive. Dette giver professorerne mulighed for at give personlig opmærksomhed, så hver enkelt studerende kan få mest muligt ud af sine studier. Gruppeprojekter er også almindelige i mange kurser, hvilket giver de studerende mulighed for at samarbejde om emner relateret til deres studier og udvikle værdifulde færdigheder såsom kommunikation, problemløsning, kreativitet, kritisk tænkning, tidsstyring, teamwork og konfliktløsning

Livsstilsmuligheder

At gå i skole i Danmark giver også masser af muligheder uden for det akademiske område. Som et af de mest progressive lande i Europa – med en høj levestandard – har de studerende adgang til sundhedstjenester i verdensklasse, omfattende offentlige transportnet, billige boliger, forskellige kulturelle aktiviteter, nem adgang til naturreservater, et pulserende natteliv og meget mere! Og da engelsk er meget udbredt i hele landet (der undervises endda i engelsk som andetsprog i skolerne!), behøver internationale studerende heller ikke at bekymre sig for meget om sprogbarrierer!

At gå i skole i Danmark har mange fordele for internationale studerende, der søger en fordybende akademisk oplevelse i udlandet! Med sit højt rangerede uddannelsessystem, små klassestørrelser med personlig opmærksomhed fra professorerne og masser af livsstils muligheder uden for klasseværelset – er det ikke underligt, hvorfor folk anser Danmark for at være et fantastisk sted at studere! Så hvis du overvejer at sætte dig i et fly på den anden side af Atlanterhavet – så overvej at give Danmark en chance! Du vil ikke fortryde det!