Crossfit er langt en af de mest populære motionsformer i dag. Det kombinerer elementer fra styrketræning, gymnastik og kardiovaskulære øvelser i én og samme træning. Crossfit-bevægelsen har taget fart i løbet af det sidste årti, da den tilbyder en meget tidseffektiv måde at få en fuld kropstræning på, som kan tilpasses den enkelte deltagers fitnessniveau. Crossfit-træning foregår typisk i en gruppe, hvilket kan give et ekstra lag af motivation fra den kollegiale støtte og en unik følelse af kammeratskab.

Crossfit-programmet er designet til at kunne tilpasses til ethvert fitnessniveau og kan nemt skræddersys til individuelle behov. Det fokuserer på funktionelle bevægelsesmønstre, der efterligner hverdagens aktiviteter som løfte, bære, løbe og hoppe. Træningen udføres ved hjælp af kropsvægtsøvelser og frie vægte, som kan gradueres til den sværhedsgrad, som deltageren ønsker.

Crossfit-træningen varer typisk ca. 20 minutter og fokuserer på korte udbrud af meget intens træning efterfulgt af hvileintervaller, der er beregnet til restitution. Ud over at bidrage til at forbedre styrken, kan den intense karakter af Crossfit også bidrage til at forbedre den kardiovaskulære sundhed ved at øge pulsen og forbedre den aerobe kapacitet.