Efterskoleprogrammer er en vigtig del af mange elevers liv. De giver eleverne et sikkert sted at gå hen efter skoletid, hvor de kan få hjælp til lektier, få adgang til ressourcer som computere og bøger og deltage i berigende aktiviteter. Efterskoleprogrammer kan også være med til at reducere ungdomskriminaliteten og forbedre antallet af unge, der får en eksamen. Desuden kan efterskoleprogrammer give en tiltrængt fællesskabsfølelse for elever, der kommer fra dårligt stillede miljøer. Efterskoleprogrammer spiller derfor en afgørende rolle i mange elevers liv.

***

Er det godt at tage på efterskole?
Der er ikke noget enkelt svar på dette spørgsmål, da det kan afhænge af en række forskellige faktorer, f.eks. hvad dit barn er interesseret i, og hvilke aktiviteter der er tilgængelige efter skoletid. Forskning har dog vist, at der er flere fordele ved at deltage i efterskoleprogrammer, herunder bedre akademiske præstationer, færre adfærdsproblemer og øgede sociale færdigheder. Så hvis der findes efterskoleprogrammer, som dit barn er interesseret i, er det generelt en god idé at opfordre det til at deltage.

Hvor populært er det at tage på efterskole?
Der er ikke noget entydigt svar på dette spørgsmål, da det kan variere afhængigt af stedet og typen af efterskoleprogram. En rapport fra 2017 fra Afterschool Alliance viste dog, at omkring 18 millioner amerikanske børn og unge hvert år deltager i en eller anden form for efterskoleaktivitet. Dette omfatter alt fra organiseret sport til akademiske berigelsesprogrammer. Så selv om efterskoleaktiviteter ikke er universelle, er de bestemt populære blandt mange familier. Overvej derfor at tage på efterskole i jylland.

Hvor mange efterskoler findes der i Danmark?
Da antallet af efterskoler i Danmark kan variere afhængigt af region og type af program. En hurtig søgning på nettet viser dog, at der er snesevis af forskellige efterskoletilbud til familier i Danmark. Så selv om det måske ikke er muligt at få et nøjagtigt tal, synes det sikkert at sige, at der er mindst et par dusin efterskoleprogrammer i drift i landet.